Partneri
Logo Darkwood

 PROIZVODI

Kamini Chazelles

Kamini Palazzetti

Ložišta Chazelles

Ložišta Palazzetti

Roštilji, pecane, krušne peći

Obloge kamina i materijali

Dekorativni kamen

OBLOGE KAMINA

Firma Darkwood kamini se bavi izradom obloga za kamine po sistemima i specifikacijama naših partnera iz EU. Dimenzije, oblik i vrstu obloge možemo prilagoditi bilo kojem prostoru ili željama i zahtjevima naručioca posla. Široka paleta materijala kojima raspolažemo daju nam gotovo neograničene mogućnosti za izradu obloge kamina. Takođe, sve obloge za kamine iz Chazelles ili Palazzetti kataloga moguće je naručiti iz fabrika i kao gotove ih montirati na objektu.

 

 

MATERIJALI

Materijali koje koristimo pri izradi kamina, pecana i roštilja su sertifikovani materijali predviđeni za izradu takvih objekata. Uglavnom se radi o materijalima otpornim na visoke temperature poput gusa, čelika, šamota, porobetona, termobetona, i drugih čvrstih materijala. Za izolaciju se koriste razne vrste izolacionih ploča , ploča kalcijum-silikata, vermikulita, te paneli od mineralne  vune, aluminijumske folije i sl. Svi materijali kojima radimo su garantovano bezopasni po zdravlje ljudi i ekološki su ispravni. Većinu proizvoda dobavljamo iz EU. Što se tiče materijala za završno ukrašavanje koristimo kamen, drvo, ciglu, keramiku i druge materijale. Granite i mermere dobijamo iz čitavog svijeta, dok za dekorativne obloge koristimo uglavnom kamen iz domaćih kamenoloma koji sami obrađujemo. Uglavnom se radi o rustikalnim kamenim oblogama izrađenim od kamenih lamelica – štanglica, klesanog i bunjanog kamena, lomljenog kamena i sl. Takođe, nudimo i veliki broj završnih molersko-štukaturnih dekorativnih tehnika iz proizvodnog programa italijanskih firmi Valpaint i Oikos. U mogućnosti smo vršiti i razne rezbarije u kamenu poput ukrasnih stubova ili lajsni i za to uglavnom koristimo kamen travertin, koji je relativno pogodan za takvu vrstu obrade, ima odlična mehaničko-fizička svojstva prema toploti, te nezamjenjivu ljepotu i izgled. U galeriji slika možete pogledati kamine obložene raznim vrstama kamena  i ostalih materijala.

Slike materijala su informativnog karaktera i obuhvataju samo dio naše ponude. Za više informacija i precizniji izgled kamena i drugih materijala, preporučujemo pregled uživo, jer slike i prikaz na ekranu najčešće ne daju tačan pogled na stvarno stanje. Boje, teksture i izgled kamena ili cigle nije moguće dočarati digitalnim putem.

 

Dekorativni kamenGraniti i mermeriOpeka